- Advertisement -
Home Coronavirus Police seized a homemade 'shisha lounge' in Rotterdam

Police seized a homemade ‘shisha lounge’ in Rotterdam

In a building on the Jufferstraat in the center of Rotterdam, police fined eight revelers for violating the emergency ordinance that was in force due to the corona crisis.

Rotterdam Police agents found the eight with water pipes and table games. According to the police, “it looked like the local shisha lounge.” Five people were arrested immediately because they could not identify themselves.

Although the building is located in a residential complex, according to the police, it no longer seemed to function as a house: there was no bed or shower room available. The police caught sight of the house due to a large number of visitors with trays of soft drinks and water pipes (waterpijp). Once at the house, the door was not opened by those present, after which agents had to force the door.

No one of the eight partygoers was registered at the address. In addition to the fines and arrests, two of them had to comply with the immediate payment of outstanding fines or replacement custody. The municipality can possibly take further measures against the landlord of the house. It is not known whether the arrested offenders are still detained.

View this post on Instagram

Waar gaan toch al die mensen met die waterpijpen, treetjes frisdranken e.d. naar toe? Helaas blijft het toch moeilijk voor een klein aantal personen om zich aan de maatregelen, welke in het belang van onze en uw gezondheid zijn genomen, te houden! Handhaving van de noodverordening nemen wij echter uiterst serieus. Na meerdere dagen speurwerk, door collega's van het basisteam en het Flexteam Stad, bleek er bij een specifieke woning aan de Jufferstraat wel erg veel aanloop te zijn door verschillende personen. Even aanbellen en de een na de ander werd binnengelaten. Toen wij ook maar aan de bel gingen werd het echter muisstil in de woning. Kennelijk waren wij wat minder gewenst, want voor ons werd er niet open gedaan. Hierop hebben wij, met een machtiging tot binnentreden, de deur zelf maar open gemaakt. Eenmaal binnen leek het wel op de lokale shisha lounge, inclusief diverse tafelspellen, gezien de hoeveelheid aan waterpijpen die daar aanwezig waren. Als woning leek het in ieder geval niet meer te fungureren, daar er geen bed en doucheruimte aanwezig waren. Binnen troffen wij 8 personen aan (waarvan er geen 1 stond ingeschreven). Alle 8 zijn voorzien van een proces-verbaal op grond van de noodverordening. 5 van hen zijn tevens aangehouden voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een identiteitsbewijs en hebben daar ook een proces-verbaal voor gekregen. Daarnaast hadden 2 van hen nog openstaande boetes of een vervangende hechtenis open staan welke zij direct moesten voldoen. Ook zal er een bestuurlijke rapportage worden opgesteld, zodat de gemeente eventueel nog verdere maatregelen kan nemen met betrekking tot de (ver)huurder(s) van de woning. Ook de komende tijd gaan wij door met het handhaven van de noodverordening. Alleen samen krijgen we corona onder controle! Op www.rijksoverheid.nl en www.politie.nl kunt u actuele informatie vinden over wat nu wel en wat niet is toegestaan. ^MV #politie #rotterdam #010 #centrum #corona #police

A post shared by Politie Rotterdam-Centrum (@politie_rotterdam_centrum) on

Photos of the police show the water pipes that were displayed on the floor of the house. It is unclear when exactly the police made the raid.

Stay Connected

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Latest news

Turkey’s lira sinks to 10 against Euro for first time

The Turkish lira has gone low to 9,71 against the Euro, causing stockholders worried about the Turkish economy, hit by coronavirus and roughness with...

Dutch Coronavirus app hits 2,7 Million downloads

The Dutch, CoronaMelder app was downloaded by 700,000 on Saturday 10th October, the very date it went nationwide, subsequent to earlier week’s Senate hearing...

New laws to be implemented for securing online markets

Forged comments on products will be expelled in reformed Europe-wide regulations to protect customer dignity. The Dutch secretary for financial matters Mona Keijzer said that...

Eredivisie clubs rising concerns as players and staff test positive

As covid-19 resonates into the second surge, several Eredivisie clubs are rising concerns whether the league season can go on as planned. Eight players of...

Related News

At least three people were killed in a knife attack in Nice

At least three people were killed, one of whom was said to have had her throat cut, and several were injured in a knife...

France urges Arab nations to prevent French boycott

France encourages Arab nations to avert boycotts over Macron's cartoons defense, in the arc of “freedom of speech” France has asked the Arab states to...

Turkey’s Erdogan urges French goods boycott

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has called on a strike to refuse French commodities intended a wave over France's harder posture on radical Islam. In...

Four refugees died as boat sinks near the French Coast

Two grownups and two children have died after a boat loaded with immigrants sank off the coast of northern France. A large pursuit and rescue...

Turkey’s lira sinks to 10 against Euro for first time

The Turkish lira has gone low to 9,71 against the Euro, causing stockholders worried about the Turkish economy, hit by coronavirus and roughness with...