- Advertisement -
Home Coronavirus Police seized a homemade 'shisha lounge' in Rotterdam

Police seized a homemade ‘shisha lounge’ in Rotterdam

In a building on the Jufferstraat in the center of Rotterdam, police fined eight revelers for violating the emergency ordinance that was in force due to the corona crisis.

Rotterdam Police agents found the eight with water pipes and table games. According to the police, “it looked like the local shisha lounge.” Five people were arrested immediately because they could not identify themselves.

Although the building is located in a residential complex, according to the police, it no longer seemed to function as a house: there was no bed or shower room available. The police caught sight of the house due to a large number of visitors with trays of soft drinks and water pipes (waterpijp). Once at the house, the door was not opened by those present, after which agents had to force the door.

No one of the eight partygoers was registered at the address. In addition to the fines and arrests, two of them had to comply with the immediate payment of outstanding fines or replacement custody. The municipality can possibly take further measures against the landlord of the house. It is not known whether the arrested offenders are still detained.

View this post on Instagram

Waar gaan toch al die mensen met die waterpijpen, treetjes frisdranken e.d. naar toe? Helaas blijft het toch moeilijk voor een klein aantal personen om zich aan de maatregelen, welke in het belang van onze en uw gezondheid zijn genomen, te houden! Handhaving van de noodverordening nemen wij echter uiterst serieus. Na meerdere dagen speurwerk, door collega's van het basisteam en het Flexteam Stad, bleek er bij een specifieke woning aan de Jufferstraat wel erg veel aanloop te zijn door verschillende personen. Even aanbellen en de een na de ander werd binnengelaten. Toen wij ook maar aan de bel gingen werd het echter muisstil in de woning. Kennelijk waren wij wat minder gewenst, want voor ons werd er niet open gedaan. Hierop hebben wij, met een machtiging tot binnentreden, de deur zelf maar open gemaakt. Eenmaal binnen leek het wel op de lokale shisha lounge, inclusief diverse tafelspellen, gezien de hoeveelheid aan waterpijpen die daar aanwezig waren. Als woning leek het in ieder geval niet meer te fungureren, daar er geen bed en doucheruimte aanwezig waren. Binnen troffen wij 8 personen aan (waarvan er geen 1 stond ingeschreven). Alle 8 zijn voorzien van een proces-verbaal op grond van de noodverordening. 5 van hen zijn tevens aangehouden voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een identiteitsbewijs en hebben daar ook een proces-verbaal voor gekregen. Daarnaast hadden 2 van hen nog openstaande boetes of een vervangende hechtenis open staan welke zij direct moesten voldoen. Ook zal er een bestuurlijke rapportage worden opgesteld, zodat de gemeente eventueel nog verdere maatregelen kan nemen met betrekking tot de (ver)huurder(s) van de woning. Ook de komende tijd gaan wij door met het handhaven van de noodverordening. Alleen samen krijgen we corona onder controle! Op www.rijksoverheid.nl en www.politie.nl kunt u actuele informatie vinden over wat nu wel en wat niet is toegestaan. ^MV #politie #rotterdam #010 #centrum #corona #police

A post shared by Politie Rotterdam-Centrum (@politie_rotterdam_centrum) on

- Advertisement -

Photos of the police show the water pipes that were displayed on the floor of the house. It is unclear when exactly the police made the raid.

Stay Connected

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Latest news

Turkey threatened with “serious consequences” after test of Russian S-400 missile

The test of the Russian S-400 missile system carried out on October 16 by Ankara and confirmed this Friday by President Erdogan provoked a...
- Advertisement -

Amsterdam subway to extend to Schiphol Airport

Billion euros raised to stretch out the Amsterdam tram to Schiphol Airport Amsterdam magistrate Sharon Dijksma agreed on broadening the Noord-Zuid metro line to...

Jobs opportunities increasing despite unemployment rise

Jobs opportunities in the Netherlands are increasing despite the unemployment rise In the third quarter of the current year, the number of occupations in the...

€95 Fine for not wearing a face mask, new law likely from December

Individuals who won't wear a face mask in all indoor public spots will face a fine of €95 from December 1, sources have told...

Related News

New Year firecrackers fine will hit €100 and a criminal record

Individuals who set off firecrackers during the New Year celebrations will face a fine of €100, and that implies an automatic criminal record, justice...

Largest wetlands in the world ablaze

Wildfires are a known calamity and we all saw the Amazon fires this year, and how much loss they incurred. While the Amazon fires...

Gymnastic associations lifts ban on tutors accused of abusing young athletes

The gymnastic association's NGO chose to lift the ban on teachers Vincent Weavers and Nico Zipp, despite being sought in connection with the allegation,...

Amsterdam subway to extend to Schiphol Airport

Billion euros raised to stretch out the Amsterdam tram to Schiphol Airport Amsterdam magistrate Sharon Dijksma agreed on broadening the Noord-Zuid metro line to...

US elections: China compliments Biden after long silence

China has at last congratulated Joe Biden on his extended success in the US official elections, ending a chilly time of quietness. "We regard the...